• Halloween

  Vanavond is het zover! HALLOWEEN!

  Verkleedkleding, accessoires en decoratie nog nodig voor Halloween? Kom griezelen bij Verkleedwinkel Hellevoetsluis. Vandaag geopend van 10.00-20.00 uur!

  In vele wijken worden de tuinen...
  Lees verder
 • Koninklijk Rood - 'De Oranjes en de Brandweer'

  Sinds eind maart jl. is nieuwe seizoen van het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis weer geopend en ook dit jaar met iets speciaals. Dit jaar wordt namelijk aandacht besteed aan de banden tussen het koningshuis en de brandweer. Het oranjerood...
  Lees verder
 • Nieuwe website online

  Verkleedwinkel Hellevoetsluis heeft vandaag heuglijk nieuws: De nieuwe website is online!
  Lees verder

Koninklijk Rood - 'De Oranjes en de Brandweer'

Sinds eind maart jl. is nieuwe seizoen van het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis weer geopend en ook dit jaar met iets speciaals. Dit jaar wordt namelijk aandacht besteed aan de banden tussen het koningshuis en de brandweer. Het oranjerood komt over het voetlicht. 
Er worden handbrandspuiten, een motorspuit, brandemmers en tal van andere stoffelijke herinneringen aan Koninklijke oorden getoond. Maar ook documenten en beeldmateriaal, zowel stilstaand als bewegend, zijn verzameld.

Het blijkt dat rood en oranje meer met elkaar te maken hebben gehad, dan je op het eerste gezicht zou denken. Zo zijn er branden geweest in paleizen, maar ook grote rampen, waarbij de koning of koningin ter plaatse kwam, het eerst trouwens in 1807.
Toen kwam na de ontploffingsramp in Leiden nota bene de Franse koning van Nederland persoonlijk polshoogte nemen. Verder brachten de royals uit binnen- en buitenland vaak bezoeken aan brandweerkorpsen of openden ze tentoonstellingen, kazernes, ja zelf het Nationaal Brandweermuseum en de Rijksbrandweeracademie.

Kijk voor meer informatie op: www.nationaalbrandweermuseum.nl

Het is allemaal te aanschouwen in het Nationaal Brandweermuseum in Hellevoetsluis eind oktober 2014.